Cassia

Att jag köpte en puli var för jag var intresserad av en puli, men hade aldrig träffat en i verkligheten. Att det råkade bli just då var inget planerat. En dag såg jag en annons i dagstidningen om en tik som sökte ett kärleksfullt hem. Jag hade väl börjat fundera på att skaffa mig en hund så småningom, då min då 9 år gamla beddlington tik Chelsey började bli gammal och den dagen hon skulle ge upp jordelivet, ville jag inte vara utan hund. Jag alltid haft hundar i mitt liv. Jag har även ponnyhästar.

 

Så hamnade jag då i Kvicksund hos Anki en riktigt, riktigt varm dag. Med mig hade jag mitt barnbarn Hanna som är i samma ålder som Ankis dotter Alexandra. Vi blev faktiskt kvar i 4 timmar på första besöket. Vi svettades och svettades, pratade hund och hade jätteroligt tillsammans från första stund. Valparna var små bedårande underverk.

 

Eftersom jag inte är någon ungdom längre, så var jag emot att börja med en valp igen och likaså pälsen, men i och med att min dotter är allergisk så var puli ett bra alternativ för oss. Vi bestämde inget på plats utan åkte hem och funderade. Dagen efter ringde jag Anki och sa att en puli ska jag ha. Den med rosa nagellack på svanstippen. Så kom det bilder på valpen varje vecka. Sedan gick veckorna fort, tills det blev dags att hämta hem Cassia.

 

Hon vande sig snabbt hemma hos oss. Drygt var det att gå upp på morgonen tidigt och morgonkissa Cassia, men hon blev snabbt rumsren. Det gick bra att lära sig att kissa ut, men det tog ett tag att få henne att sluta bajsa på min fina kinamatta. Det roligaste av allt var att gamla Chelsey blev som ung på nytt. Hon blev som en unghund igen samtidigt som hon uppfostrade Cassia.

 

Min man Evert och jag har nog inte haft så roligt på 20 år som när vi fick hem Cassia. Vi har skrattat och skrattat åt alla små upptåg och lekar som denna madam har hittat på. Anki var noga med att poängtera att en puli förutom mycket kärlek också behöver regler och krav direkt. Jag är som människa auktoritär och det har fungerat bra med regler. Jag har sällan behövt säga samma sak många gånger. Dock har hon hittat på en massa hyss som jag inte varit glad åt. Hon har bland annat varit inne hos hästarna där hon inte har något att göra och sprungit ner till vägen. Gudskelov har inget otäckt hänt under uppväxten och idag är hon en lydig tjej. Cassia som personlighet är en glad, härlig, lekfull, mysig och påhittig pulitjej med mycket energi. Framförallt känns det så underbart att gamla Chelsey blev som ung på nytt i och med att Cassia kom till oss. De har så roligt tillsammans.

 

Jag och Hanna har gått en valpkurs med Cassia. När kursen var slut så erbjöd Brukshundsklubben oss 4 gratis tillfällen i Vingåker. Men vi tyckte det var för långt att åka, så jag erbjöd dem att hålla kursen hemma i mitt ridhus istället. Det fungerade bra. Sen har vi varit på både valpträff och kennelträff hos Anki. Till henne har jag ringt en del gånger. Problemet är att vi blir sittandes i telefonen i timmar. Till Anki har jag sagt vad jag tycker om saker och ting rakt ut. Hon tar inte illa vid sig, utan gör allt för att förklara eller lösa problemet. Hon är mycket mån om sina valpköpare och hur hon än tjatar på mig, om vad som hon kan göra för att bli en bättre uppfödare, så kan jag inte säga något negativt om henne. Hon har allt och mer därtill som behövs av en uppfödare

 

Till slut kom hon en dag och hälsade på mig och Cassia (hon kan ju inte hinna allt), med sin kompis Christina och några hundar. Det var så roligt att få visa hur Cassia bor och hur vi har det. Hoppas vi ses snart igen.

 

Hälsningar

 

Gunilla med Cassia och såklart Chelsey också.

Pulitiken Cassia med Gunilla

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus