Luna

Date: Sun, 23 Dec 2007 20:56:40 +0100

 

Hej!!

 

Jaha nu har det gått 2 år sedan våran Luna kom till världen. Vi visste väl inte riktigt var det var vi hade gjort antar jag, när vi bestämde oss för att skaffa hund.

 

Men det kändes rätt i magen, och det är något vi brukar gå efter (magkänslan). Att vi valde just en Puli utav alla tusentals raser är ju rätt häftigt.

 

Vi föll nog för rastaflätorna och att det verkade vara en fin familjehund. Så när våra 2 barn Victor och Julia fick se Claudia på bild så var det klart, en sådan hund skall vi ha sa barnen….

 

Några månader senare styrde vi kosan från Halmstad upp till Kvicksund. Vi hade börjat nedräkningen och äntligen skulle vi få hämta våran Luna och ta med henne hem.

 

Första tiden var jättekul och spännande men också rätt så jobbig,man hade kommit ifrån det där med att gå upp mitt i natten för att Luna skulle kissa.

 

Men rätt som det var var hon rumsren och började växa till sig lite.

 

Våran familj älskar att vara ute mycket i naturen, så vi tyckte det var jätteroligt när Luna blev så stor att hon kunde vara med hela dagarna ute i skogen.

 

Vi har märkt att det är jätteviktigt att Luna får mycket motion och att hon får använda hjärnan mycket, tex;spåra. Hon blir mer harmonisk då och tillfreds med allt.

 

Vi har gått en hel del kurser med Luna; Allmänlydnad, Allmänlydnad forts.. Lösträningskurser, Spårkurs…och har anmält henne till tävlings- och rallylydnads kurs nu.

 

Luna har gett oss så mycket kärlek. Vi trodde inte att man kunde älska något djur så mycket, som man kan. Luna är frisk nu, hon har inte ätit någon medicin på tre månader. Det är full fart på Luna, det känns som hon har hur mycket ork som helst.Vi kan ha varit ute i en och en halv timme, men när hon träffar sin festman Sixten, så kör hon slut på honom också. Luna är jättesocial och hur lugn som helst hemma, älskar att vi klappar henne. De som Luna tycker om, älskar hon med hela hjärtat. Luna älskar att spåra och jaga kaniner, men det tycker inte husse och matte är så roligt när hon springer efter kaniner. Vi älskar våran puli Luna.

 

Vi hoppas vi kan träffa dig igen Anki.

 

Pulitiken Luna med familj

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus