Pici

Lite information om Pici. Hon är en tik. Och hennes namn uttalas som Pizza fast med i på slutet. Det är ett ungerskt ord som betyder pytteliten. Vi valde det namnet eftersom hon var och är minst i sin kull! Hennes riktiga namn som står i stamtavlan är Altorro’s Emilia.

 

Vi var ju rätt skeptiska mot att skaffa hund igen eftersom våran förra försvann ifrån oss på ett väldigt otrevligt sätt.

 

En dag när pappa och jag var i Västerås så kom han med världens överraskning. Han hade sett en annons om att två puli valpar sökte en familj. Vi hälsade på hemma hos Anki och fastnade direkt! Speciellt pappa. Han kunde inte släppa lilla Emilia ur sikte! Han sa att om vi ska ha en vovve så ska det vara hon.

 

Nu har hon bott hos oss i ca 1 år. En riktig liten bus unge! En hund som verkligen är tvärt emot vad folk säger att en puli är! Hon är en riktigt bra familj hund. Älskar att umgås med oss, vill alltid vara med och veta vad som händer. När det gäller att vakta oss, speciellt mig så är hon en som jag litar på till 100%. Hon är en hund som är riktigt envis också. Hon är riktigt kaxig emot hundar hon inte känner, inte kaxig på ett sätt som är otrevligt utan på ett modigt sätt, att hon vågar busa med dem. Som ni kanske vet så är det en allergifri hund, och det stämmer verkligen. Folk som annars är jätte allergiska har inte ens känt av Pici. Det känns skönt att veta eftersom då kan vem som helst komma hem till oss utan några som helst problem. Vi köpte henne inte bara för att ha henne som sällskap utan även ha henne på utställning. Men hon växte aldrig stackarn, hon är så liten. Hon ser fortfarande ut som en liten valp på bara några månader. Vi berättade det för Anki och hon kollade upp vart det kunde ha kommit ifrån men dessvärre är hon nog den enda av hennes kullar som har blivit så liten. Det känns bra att ha en speciell hund här hemma. Nu när hon är över ett år så tänkte vi att det kanske är dags att göra någonting åt hennes tovor. Dem var nämligen inte riktigt som dem skulle märkte vi. Jag hade försökt och försökt att fixa den men jag gjorde dessvärre fel. Men min räddare i nöden Anki hjälpte mer än gärna till! Precis som en uppfödare ska göra. När vi åkte hem till henne så tittade vi på Picis päls och längd. Pälsen fick vi till men hennes längd är bara 35.5 så typiskt. Men vi ska ge oss på utställning i alla fall och se hur det går.

 

Vi var hos veterinären i tisdags för att kolla hennes höfter och dem var perfekta! A på höfterna. Undrar om vi blev glada eller! Så skönt att veta att man har en frisk hund! Veterinären sa även att hon inte var allt för tanig heller. Det kändes skönt att höra eftersom vi har haft det svårt att få henne att gå upp i vikt.

 

Att köpa en familjemedlem hos Anki har nog varit en av det bästa grejerna vi kan ha gjort, hon ställer alltid upp när vi behöver hjälp. Hon håller även kontakten med oss hela tiden och uppdaterar oss precis som vi uppdaterar henne. En riktigt duktig uppfödare och en väldigt trevlig och duktig person.

 

Tack Anki för en av världens underbaraste vovvar!

 

Bigi

Picis historia

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus