Kennelträffar

Ett gäng på väg ut på skogspromenad.......

Grillad korv alltid lika populärt på kenelträffar.

Hela familjen Smeds med sin puli Delonix.

En bekymrad Christina funderar på vad är det rätta svaret på den kombinerade aktiverings- och tipspromenaden.

Gugge flinar glatt. Kan det vara för att hon tror hon har alla rätt på tipspromenaden eller var det för att det dök upp en stilig man i skogen, Lennart?

En del av skaran som fikar och snackar puli.

 

 

Kennelträff 2010

 

Den 11 oktober var det då dags för årets kennelträff igen. Vi var ute i min stuga i Ståltorp i år igen. Det är ganska bra där då 7500 kvadratmeter är inhägnat med fårstängsel. Tyvärr är inte stugan stor, bara 30 kvadratmeter med sovloft och 25 kvadratmeter altan.Vi blev ganska många trots att flera ringde återbud dagarna innan pga. sjukdom. Fast på ett sätt är det bra för då kan man ägna sin tid åt flera personer som man inte träffar så ofta.Vi hade faktiskt inget tema på årets kennelträff. Utan vi gick en längre skogspromenad med våra hundar och fikade och prata puli såklart. Som vanligt blev det grillad korv för man blir ju alltid hungrig ute i skogen. Tack för en trevlig träff igen/Anki

 

Längst fram Cissi, matte till Sabina med många puli. Även att jag tagit bort Sabina ur avel, så ingår Cissi fortsatt i min kennel.

 

Nu är det grillat på gång.....

 

Nästan hela gänget som var med denna dag.

 

Lilian som fick årets kennelpris med motiveringen att hon har jobbat så mycket med sin Dina, en halvfodertik till mig. Lilian hon kämpar gladeligen på med kurser och utställningar och detta börjar nu ge resultat på “fröken-damp”. Så får man nog påstå att Lilian har utvecklats otroligt mycket som puliägare. Tidigare dirigerade hon alltid 10 sekunder för sent, men än nu nästan i fas med rätt korrigering i rätt sekund. Bra jobbat Lilian.

 

Här anländer första delen av gänget till stugan.

 

Här börjar vi med lite fika innan promenaden.

 

En paus när delar av gänget inväntar eftersläntrarna.......

 

Ut på ett fält och springa av sig under promenaden.

 

En mycket glad Maria Magnusson som fick kennelpriset (hela familjen). Puss på dig pokalen.

 

En stolt Josefine Magnusson som studerar pokalen, men av Jossan blir det inga pussar på en pokal.

 

Så har vi Cissi med Flora i famnen som fick det andra kennelpriset som hon definitivt är värd.

 

Här närmast är det Siv som prövar på rallylydnad med sin puli Emma (Altorro’s Disa Uniflora).

En del var riktigt engagerade. Här är det Nico Bohlin som lockar på sin hund Ossi (bror till Leona) i tunneln. Kom, kom......husse har nåt gott till dig..

.

Här närmar sig några slutet av aktiverings och tipspromenaden.

 

Kom igen Zelda, vi ska pröva gungan säger Linus - lillhusse.

Kennelträff år 2008

20 september år 2008 var det då dags igen för årets kennelträff. I år höll vi till vid vår skogsfastighet i Ståltorp utanför Surahammar, dit vi så småningom ska flytta permanent och bygga nytt. Det är inte lätt att pricka in en helg som passar alla och dessutom bor en del hundar i Norge och långt från mig. Trots detta blev vi totalt 25 människor och 25 hundar. På schemat var det en tipspromenad kombinerad med små aktiveringsövningar vid varje station. För en del var de lätta, emedan andra mer nybörjare tyckte att det var ganska svårt. Sen måste man ju fika såklart och det gjorde vi. Vi gjorde också iordning en uppletande ruta där hundarna fick pröva på att hitta varsin leksak som jag köpt åt dem. Det blev pipleksaker och det är ju inte alla hundar som gillar just den typen av leksak, men det är inte lätt att veta vad varje hund gillar. Vädret var okej och vi slapp regn tacksamt nog. Hungriga blev vi också och då grillade vi korv som smakade bra. Reidar han fick såklart vara grillmästare även i år. Sedan var det prisutdelning på tipspromenaden och även årets kennelpris som i år var en stor pokal delades ut. För att få den så ska man ha gjort något speciellt som jag uppskattar. Man kan ha tävlat mycket, eller varit framgångsrik inom utställningar eller rest väldigt långt för att delta på kennelträff eller egentligen vad som helst. I år gick priset till min fodervärd Christina för att hon och hennes man tagit hand om min Diva, som blivit omplacerad två gånger. Christina har med Diva fyra nästan jämngamla pulitikar, en bergamasco unghund och en rottweiler. Många krig och bråk har det varit. Christina har jobbat stenhårt med att få flocken att fungera, hon har fått bryta många bråk och själv blivit biten ett antal gånger, men aldrig gett upp. Nu börjar flocken äntligen att fungera, men Christina måste fortfarande ligga steget före och vissa situationer är fortfarande mycket besvärliga. Därmed är hon värd årets kennelpris.

 

Trots att det var så många hundar lösa inom ett område på 7500 kvadratmeter, så blev det endast ett par bråk mellan några hannar. De flesta lekte och for runt på eget bevåg. Det var så roligt att träffa er alla igen och jag hoppas vi kommer att ses framöver igen. Tills dess, ha det riktigt gott med era pulin./Anki

 

Vill man inte snacka hund med brudarna kan man snacka annat och ta en kopp kaffe istället. Det gjorde Lennart och Bernt.

 

Kennelträff år 2010

Årets kennelträff hade vi ute i stugan i Ståltorp utanför Surahammar i år också. Väldigt många kom. Jag räknade då hur många vi var, men har såklart redan glömt bort det. Det var någonstans runt 25-30 pulin och 30-40 människor. En del hade rest långt och det gör mig extra glad. Vi hade tur med vädret trots att det var i början av oktober. Vi gick en lång promenad i skogen tillsammans och stannade vid ett fält där hundarna fick rusa av sig. Naturligtvis fick man genomgå årets frågesport och någon som “pluggat på” ordentligt var Lilian min fodervärd, som vann tävlingen. Vi grillade korv i vanlig ordning och fikade. Årets kennelpris delades ut och då det var svårt att välja bara en person i år, så det blev två kennelpriser. Min tidigare fodervärd som inte kunde ha kvar två av mina fina avelstikar fick jag omplacera och båda har fått fantastiska hem. Hedda har flyttat till familjen Magnusson som även har systern Happi. Flora har flyttat till Cissi som har en puli från en annan kennel sedan tidigare och är alltså min f.d fodervärd, då denna tik är bortplockad ur avel. Så båda tjejerna har fått det så bra och det är motiveringen till varför kennelpriserna i år hamnade hos dem. Tack alla underbara puliägare både från min kennel, men även några andra som har puli från annan kennel för en underbar dag. Så härligt att se alla dessa hundar och inga egentliga bråk dem emellan och alla underbara trevliga människor som jag lärt känna tack vare att jag valde att bli uppfödare av puli. Tack även till min underbara dotter Alexandra som alltid finns till hands och hjälper mig med kennelträffar.

 

Anki

 

Kennelträff år 2011

 

Årets kennelträff blev väldigt sen i år och med dålig planering och framförhållning, då jag väntat på operation av min "bråkiga sköldkörtel". Trots detta blev vi många i år ändå. Programmet bestod av att endast umgås med likasinnade och prata puli och gå en långpromenad tillsammans. Vi hade enorm tur med vädret trots att det var så sent som 23 oktober, solsken och 10 grader varmt. Som variation till att grilla korv så blev det kokkorv med bröd i år istället. Lite variation i alla fall. Med andra ord blev även Lennart sysslolös, då det alltid är han som är grillmästaren. Nu kommer Lilian och Lennart att ta hand om mina dyrbara importhannar, så nästa år får vi se vem som får agera grillmästare. Lennart lär nog vara upptagen då...... Tack alla ni goa och fina valpköpare och fodervärdar som återigen kom på en trevlig kennelträff. //Anki

 

 

Kennelträff år 2007

 

Vi har börjat med årlig kennelträff år 2007. Vi ska ha olika teman varje år är det tänkt. År 2007 låg fokus på agility och rallylydnad. Så mycket mera hann vi inte med. Tiden gick så fort. Man ska hinna prata med alla och gosa med alla hundar. Vissa träffar man ju så sällan att det blir en lycka att få träffa dem. Sen är alla mina valpköpare och fodervärdar underbara och trevliga människor. Man önskar man hade mera tid för liknande aktiviteter, men dygnet har ju bara 24 timmar. Sen gick det ju åt tid till att äta och fika. Reidar skötte grillen och det smakade bra. Tipspromenad med frågor om kennel ingick givetvis och de kunnigaste var Emma och Christofer med Salle (B-kullen) från Kalmar. Dessa fick dessutom årets Altorro-pris med motivationen att de varit så engagerade att de kom för att hälsa på oss först på rasspecialen i Göteborg. Att sedan åka tidigt på morgonen från Kalmar för att vara med på kennelträff och sedan åka hem på kvällen igen är fantastiskt gjort. Tack till er alla som kom och gjorde min kennelträff så trevlig. Alla ni andra som inte kunde komma just den här helgen är välkomna att hälsa på närhelst ni vill.

 

Det finns inte så mycket texter eller datum kvar från kennlträffar, då de gjort om på domänen och jag inte kommer åt all info. Men summasummarium det har vart helt fantastiskt roligt att ha en årlig kennelträff med så många underbara människor och hundar i olika åldrar. Summa summarium; njut av bilderna i alla fall.//

Anki

Kennelträffar

Årets kennelpris gick till Josefin och Patrik med 5 månader gamla Samson.

 

Motivering till detta är att de tidigare haft en puli som de köpte när den var 6 månader gammal och de fick aldrig ordning på den. Det slutade tråkigt nog med att de fick avliva honom vid 2 års ålder, trots att de gjorde allt för att få honom att fungera. Efter att ha varit med på förra årets kennelträff utan hund, så tordes de i år att skaffa en valp från min förra kull och göra en nystart i livet med puli. Det fungerar mycket bra och Samson är både en snygg och trevlig valp.

Så härligt att känna att man kan ge människor en ny tro på puli, när det en gång gått fel. Grattis till er båda!!!

 

Cissi som har Sabina från Åkerby kennel demonstrerade en

ny hundsport för oss som var intresserade, WP.

 

Kennelträff år 2012

 

Årets kennelträff blev en mycket enkel tillställning ute hos Marie Fallqvist som är fodervärd åt Iza. Jag var i dåligt skick då jag genomgått en stor operation bara några veckor tidigare. Vi höll till verkligen "ute i ingenstans", där Marie bor med sin man Emil och barn, hundar, katter, hästar och kaniner. Det kom en skara människor

i vilket fall som helst. 3 av 4 valpar från M-kullen kom ochdet var så kul att se hur de utvecklats. Det fanns inga speciella aktiviteter på agendan, utan Marie och hennes dotter Towa hade gjortiordning 2 olika promenadstråk. En lite lättare och en mer besvärlig.

Faktum är att nästan alla valde den långa skogspromenaden i besvärlig terräng. I vanlig ordning grillade vi korv och fikade. Grillmästare denna gång var Emil. Tusen tack till Marie, Towa och Emil som fixade allt inför träffen, då jag inte hade orken.

Tusen tack till er alla som kom och tack så mycket för blommor, böcker m.m. Ni är underbara alla mina fodervärdar och valpköpare.Jag hoppas att jag i år ska äntligen må bättre och kunna engagera mig mera i kennelträffen.

//Anki

Många puli i olika färger, storlekar. En del i overaller och andra inte.

Jag undrar om jag försöker säga något vettigt eller, inte?

Valparna från M-kullen kom nog ihåg varandra. De härjade runt

efter en stund.................

Gänget av pulifolk förbereder sig för skogspromenad i det vackra

höstvädret. Som vanligt hade vi tur med vädret.

Efter promenaden var det dags för korvgrillning och alla var hungriga.

Det gjorde du bra Emil Fallqvist.

I år var det lätt att välja vem som skulle ha kennelpriset. Marie Fallqvist såklart!!!!

Det finns många motiveringar till det. För det första blev hon fodervärd åt Iza när jag efter 2 år inte kunde ha kvar henne hemma. Sen var jag tvungen att byta arbete och tröttnade på långpendling från dag 1. Marie och jag hade bara träffats några gånger och vi kände knappt varandra. Men inneboende blev jag från jan till aug. Finns inget ställe jag någonsin varit på där man känt sig så hemma så snabbt som där. När våren kom gjorde de iordning en sommarstuga åt mig, för att jag skulle få något eget. De tog hand om mina gamlingar när jag arbetade under hela denna tid, när jag inte hade tillgång till mina hundgårdar.

Dessutom har Marie och hennes man tagit hand om mina hundar under min långa sjukperiod och tar fortfarande hand om gamlingarna medan jag försöker kurera mig från min jävliga sjukdom. Idag är Marie en av mina allra bästa vänner. Grattis Marie!!!!

 

 

År 2013 var jag i för dåligt skick för kennelträff och året 2014 har vart ett långt rehabår. Därmed har jag inte kunnat ha kennelträffar eller valpträffar. Så blev jag sjuk igen i ytterligare en ovanlig och allvarlig sjukdom år 2015 och 2016. Därav tog jag en paus från kenneln slutligen. Nu är jag nog på bättringsvägen och ser framemot att ha en REJÄL kennelträff under 2017.Få träffa många av er underbara valpköpare och era hundar, Önskar er allt gott tills dess.

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus