År 2006-2007

År 2006-2007

2007-12-05

Claudia har varit på fertilitets utredning.Troligaste orsaken till att hon gått tom två gånger är att hon har en felaktig bakterieflora och underlivsinfektion. Så med lite antibiotika och annat smått och gott så kommer hon förhoppningsvis att bli dräktig vid nästa försök.

 

2007-11-25

Leo, min halvfoderhund har A på höfter. Härligt.....

 

2007-11-17

Idag har Rocky flyttat till ett nytt hem. Han bor hos Nico och Tina i Kolsva och tillhör inte längre mig. Lycka till med Rocky. Tyvärr får ingen se denna pälsbomb i utställningsringen på länge då min fodervärd klippte av all päls, men Tina har lovat att ställa ut när pälsen kommer tillbaka.

 

2007-11-11

Då rymde vår Elvis för första gången som vuxen hund. Han bodde hos min pappa som han ofta gör när vi har parat en tik. Han fick vittring efter en löptik och försvann. Han var borta i 17 timmar. Polisen fick in rapporter om var Elvis befann sig från många människor. Även en del otäcka, då Elvis höll på att bli överkörd ett antal gånger. Klockan 5 på morgonen ringde polisen och sa att de hittat min älskade Elvis helt oskadd. Han satt och myste hos polisen och dessförinnan hos väktaren som fann honom. Mitt lilla muskelpaket hade sprungit över 4 mil under denna tur. Tack alla ni som stöttat mig igenom denna mardröm.

 

2007-11-11 och 2007-11-13

Har vi varit i Gävle och parat Leona med en stilig, svart kille med ett underbart temperament.

 

2007-10-11

Jag har idag fått HD-reultat på min fodertik Leeloo (Altorro's Callisia Elegans) som har HD A-B. Tre systrar till i den kullen är röntgade med A.

 

2007-09-09

Då hade vi kennelträff för alla våra valpkullar på Strömsholms Brukshundsklubb. Det var många som kom och dagen gick alldeles för fort. Vi hann med att pröva på agility och rallylydnad. Klicker information för de som hade intresse av det. Tipspromenad hann vi även med. Lite grilla och fika gick det tid åt också. Årets Altorro-pris gick till Christopher och Emma (med Salle från B-kullen) från Kalmar med motivationen att de kom till Göteborg från Kalmar för att träffa oss på rasspecialen och ända hit på kennelträff. Dessa långa resor. De vann även tipspromenaden som handlade om vår kennel. Tack till er alla som kom, så jag fick träffa både er och era ("mina småttingar"). Även till Kina som kom med Algot, pappahunden i A-kullen.

 

2007-09-02

Vi har varit på vår rasspecial i Högbo. Med oss hade vi Claudia som vann championklassen, Leona och Amber. Mina foderhundar Diva, Daphne, Leo och Enzo var också där. Även Gunilla från Mångsta var där med vår Truls. Vi bodde hos Pernilla och Mårten och träffade då Anita och Siv som är gamla puliuppfödare och vänner till oss. Även de bodde där. Några av Pernillas och Mårtens bekanta var också där. Trevligt var det med alla dessa trevliga människor och med mycket god mat och dryck. Tack Pernilla och Mårten.

 

2007-08-26

Idag blev Leona champion. På 4 utställningar på raken har hon fått cert 3 gånger och därmed blev hon vår andra utställningschampion.

 

2007-08-12

Idag har vi varit i Askersund på utställning. Leona fick sitt andra cert på raken trots dålig päls efter valpar. Hon blev dessutom BIR. Även Amber gjorde bra ifrån sig. Skötte sig utmärkt med sin nya handler och fick sitt första Cert och blev BIR. Diva fick sitt första Ck med fin kritik. Kritiken kan läsas under resp. hund.

 

2007-07-18

Idag har jag och några av mina fodervärdar haft ringträning hemma hos mig, med en kvinna som hållit på med utställningar i närmare 20 år. Vi lärde oss en massa nya utställningsknep. Amber har också fått en ny handler. Hoppas då på att det går bättre i ringen än det gjort de två senaste utställningarna. Hon läser mig så bra och vet att jag blivit nervös och då är det bättre att byta till en lugn och sansad handler.

 

2007-07-05

Altorro's Carum Carvi - Coffy har A på höfter. Grattis Solveig med familj.

 

2007-06-28

Altorro's Cardamine Amara - Soya har A på höfter. Grattis Lina med familj.

 

2007-06-26

Altorro's Brocchinia-Mindi har A på höfter. Grattis Jenny.

 

2007-06-23

På sidan länkar har jag lagt ut lite tips på läsvärda böcker.

 

2007-06-17

Då var jag på utställning med en del av mina foderhundar och med min Leona. Trots att Leona har så dålig päls på bröstet efter valpar fick hon sitt första Cert och blev BIR. Kritiken från alla hundar kan läsas under respektive hund.

 

2007-06-16

Nu har jag varit på den mycket inspirerande grundkursen i rallylydnad. Det är en mycket rolig sport som inte kräver kondition på elitnivå. Man har en bana att följa med olika stationer där hunden ska utföra ett visst moment som står på en skylt. Det kan vara allt ifrån sitt, ligg, gå runt hunden, sätta hunden framför sig, backa, gå i slalom, snurra runt, tyska svängar m.m. Om man är känslig för att bli yr i huvudet så får man räkna med att man blir snurrig i huvudet i början. Min värld snurrade rejält efter denna kursdag, men jag är helt såld på denna aktivitet. Så nu ska jag fixa fram skyltar och börja träna med alla hundar hemma på gården. Om det sen blir någon tävling framöver återstår att se, men en superaktivering för hundar är det. Till höstens kennelträff ska vi pröva på också denna sport.

 

Altorro's Citrofortunella - Cissi på Mångsta kennel har A på höfter. Grattis Gugge.

 

2007-06-03

Valpträff för D-kullen. Gå in på tidigare valpkullar.

 

2007-05-23

Vår komondor ungtik Amber har höftledsröntgats med A på höfter.

 

2007-05-20

Då var vi i Göteborg på vår rasspecial tillsammans med alla våra fodervärdar, utom nytillskottet Rocky. Bra placeringar fick de flesta hundar. Framförallt gick Leona mkt bra i öppenklassen med en andra placering och CK, trots så dålig päls efter valparna.

 

Det roligaste av allt var att från vår senaste kull blev Altorro's Dracula BIR-valp endast 4,5 månad gammal. Grattis Kia!! Bra jobbat. Uppdateringar på respektive hund kommer också så småningom.

 

BIM-valp blev Kennel Traztas Varga som Elvis är pappa till.

 

Tack, alla mina underbara fodervärdar som var med till Göteborg. Ni är fantastiska.6

 

2007-04-29

Amber, Diva och Essy gjorde bra MH. Se under resp. hund.

 

2007-04-28

Nu har kenneln fått sin första vita puli. Se under våra puli.

 

2007-04-21

Alexandra och Elvis gjorde fantastiska agilitylopp i Katrineholm. De klarade sig utan att bli diskade i 4 lopp. Tyvärr med lite fel, så ingen pinne, men ändock fantastiska framgångar.2

 

2007-04-17

Äntligen har Mångst'a kennels och min importhanne anlänt från kennel Din-Mar's i Nederländerna. Se under våra puli.

 

2007-01-25

Min Altorro´s Anastacia - Essy har A på höfter och båda de andra systrarna har A resp. B. Hela kullen HD-fri - Härligt.........

 

2007-01-25

Altorro´s Borago efter Claudia och Frigg har B på höfter.

 

2007-01-20

Idag har vi haft valpträff för C-kullen och några andra pulisar som har anknytning till vår kennel. Totalt blev det 14 pulisar i varierande åldrar med matte/lillmatte/familj och så vår komondor "baby". Se bilder under tidigare valpkullar.

 

2007-01-15

Äntligen svar från SKK. Diva som jag äger med Malin har B på höfter. Likaså Svea som är Malins egen från A-kullen har B på höfter.

 

2007-01-03

Leona har valpat. Det blev hela 6 st små underverk. Den största kull vi haft.

 

2006-12-28

Elvis har blivit pappa till 3 små valpar på kennel Trazta. Mamman är Smulan (Trazta Agda). För att se dessa underverk så gå vidare från mina länkar.

 

2006-nov-13-20-27

Amber och jag har gått på en proffshandler kurs med Gerard O Shea. Lite nya utställningstricks har vi lärt oss. Dem ska vi praktisera under våren och sommaren 2007.

 

2006-10-28

Amber och jag har varit på vår första inofficiella utställning inomhus. Kritiken vi fick var bra och Amber skötte sig bra i ringen. Hon bar svansen för högt i rörelse och därmed blev vi bara big-5 valp. Men hederspris fick hon och Bir-valp blev hon också. Lite nya rosetter blev det igen att hänga upp. Det var bra träning att vara inomhus och trängas med andra hundar och människor. Det roliga vara att det var 6 st vuxna pulin på utställningen. Det är sällan så många ens på officiella utställningar. Bir blev kennel Needlepoints Linus och Bim blev kennel Needlepoints Gudrun. Stort grattis till Tanja för bedrifterna. Linus (Leonas fästman) blev sedan big-4.

 

2006-10-28

Alexandra och Elvis har varit på klubbmästerskap i agility i Eskilstuna. Bland många tävlande blev de 4:a. Bra jobbat!

 

2006-10-14

Idag har Mångsta's Leonardo Iorson flyttat till ett nytt, aktivt hem. Avelsrätten har jag kvar i min kennel. Se mera under våra puli.

 

2006-10-14

Alexandra har varit på agilitytävlingar igen. Den här gången på inofficella tävlingar i Skarpnäck. I agilityloppet blev hon diskad och i hoppklassen blev hon 4:a. Hon prövade också något nytt inom agility, maxlopp. Där är det hinder uppställda på som i en åtta. Man får börja var man vill på banan. Sedan ska man klara så många hinder felfritt som möjligt på 1 minut. Det gick RIKTIGT BRA. Elvis och Alexandra klarade 33 hinder på 1 minut. Det gjorde också en pumi. Så då fick de köra om banan för att utse vinnaren. Pumin vann och Elvis och Alexandra blev 2:a. Helt fantastiskt bra jobbat. Jag är så stolt över min duktig tjej och min Elvis såklart. Kan man bara styra honom så är han blixtsnabb. Så vår strategi på senare tid har varit att jag håller mig borta från tävlingarna och Alexandra och Elvis åker med tränaren istället. Leona blev diskad i alla lopp, men det är det vanliga när man är ny. Det är inte lätt att klara en bana felfritt på tid.

 

2006-10-05

Leona och jag är igång med ringträning. Det går jättebra för oss. Hon är definitivt redo att inta utställningsringen, men problemet är att hon saknar så mycket päls efter förra vinterns valpkull.

 

2006-09-30

Vår Elvis med lillmatte Alexandra har varit på officiell agilitytävling i Stockholms Södra Brukshundsklubb. I hoppklassen blev Alexandra 2:a av 22 tävlande, varav 12 blev diskade. Loppet var felfritt med tidsfel på 3,13 sekunder från idealtiden. Så pga tidsfelet blev det ingen pinne, men det var ett av deras bästa tävlingar. Nu börjar det hända saker med Alexandra och Elvis tillsammans. Hon börjar kunna styra vår egensinniga Elvis på ett mycket bra sätt. Så pinnarna kommer kan jag nästan lova. Hurra för vår duktiga 12-åring som är en duktig handler för sin ålder.

 

Äntligen har Claudia fått sitt tredje 1:a pris och därmed en ny titel till, LP2. Vi har misslyckats på 5tävlingar under sommaren pga fästing- halsbandets biverkningar, men idag tog vi det fast med inga stora marginaler. Min Claudia börjar bli frisk igen. Lydnadstrean, here we come............Så glad.........Så stolt över min underbara Claudia.

 

2006-09-10

Alexandra har varit iväg på agiltyuppvisningar igen i Vilsta i Eskilstuna. Efter uppvisningarna fick nyfikna pröva på agility.

 

2006-09-10

Idag har Amber och jag varit på vår inofficiella utställning på Eskilstuna Brukshundsklubb i Eskilstuna. Det var bra socialträning för henne och hon skötte sig bra. Domare var Kjell Carnbrand som skrev: söt tikvalp med vackert huvud med ett bra uttryck, bra hals, stark rygg, bra kropp och päls för åldern. Passande benstomme med normala vinklar fram och bak. Rör sig lätt från sidan. Hederspris fick vi och BIR-valp blev hon.

 

2006-09-03

Idag har vi medverkat i hundens dag i Parken Zoo i Eskilstuna. Vi har haft information om puli och en del om komondor. Det var många ganska udda raser med bl.a bergamasco och kuvacs. Vi har gått rasparader och Alexandra som älskar agility har såklart varit med på uppvisning med Elvis och Leona. Lång men trevlig dag var det. Många nya trevliga människor lärde vi känna.

 

2006-08-26

Idag har vi varit på ungerska rasspecialen i Motala. Med oss hade vi våra två fodervärdar och vi ställde bara valpar. Natten var bedrövlig. I denna pyttelilla stuga fanns fyra sängar som mina fodervärdar, min man och min dotter låg i. Själv låg jag på golvet med min 30-kgs baby på mig och mina pulivalpar turades om att ligga hos mig. Så någon sömn blev det knappt. Själva utställningen var trevlig med många trevliga hundar och människor, såväl uppfödare som privatpersoner.

 

Båda pulivalparna som nu är 8 månader fick Hederspris. Min Amber fick också ett Hederspris och blev BIM-valp. Hon kan ju inte på långa vägar mäta sig med Aron som Pernilla på Trazta har. Denna hanne är imponerande. Däremot är jag mycket nöjd med Ambers uppförande och kritiken från domare Ann Gistvedt. Jag tog mig också en privat pratstund med vår ungerska domare om Amber. Han hade bara bra kritik om henne att säga, så jag är fullt nöjd. För att läsa kritiken se under respektive hund. Bild på pulivalparna finns i bildgalleriet och på Amber under komondor.

 

2006-07-23

Alexandra har varit i Ånnaboda på agilitytävling med Elvis. Ett av loppen var felfria och en glad Alexandra kom hem med en rosett.

 

2006-07-23

Jag, min man och Amber var på Lövudden och tittade på när min fodertik Altorro´s Bloomeria ställdes ut själv av min fodervärd Lisbeth. Hon fick fin kritik, men behöver ringträning. Så nu ska de ringträna inför utställningen i Motala och de planerar också att senare i höst gå på kurs för Gerard O Shea. Amber fick bra socialträning igen och många var nyfikna på henne, framförallt norrmän då det inte finns några komondorer i Norge.

 

2006-07-12

Idag har Amber gjort sin premiärtur i utställningsringen. Det blev Hp, Bir och Big-4 valp. Se bilder på komondor. Claudia har också tävlat samma dag och det gick inget vidare som jag nästan misstänkte innan. Hon har "mammahormoner" som bara snurrar runt i huvudet och hon tappar koncentrationen då. Nu har vi gjort flera misslyckade försök och bara fått 2:a och 3:e priser och det ger inget Lp, så nu väntar vi tills valparna flyttat och Claudia har blivit sig själv igen.

 

2006-06-18

Idag har vi haft valpträff för A-kullen. Det var en trevlig sammankomst med vackert väder och med fina, trevliga valpar och förstås trevliga hussar/mattar. Pappahunden Algot med matte Kina var också med. Se bilder i tidigare valpkullar.

 

2006-05-28

Kayo har valpat idag. 4 svarta tikar och en maskad fakotik.

 

2006-05-20

Essy (Altorro´s Anastacia) har varit på Furens utställning i Göteborg. Bild finns i bildgalleriet.

 

2006-05-13

Nu har vi haft valpträff för B-kullen. Valpträffen hade vi på brukshundsklubben vid Mångsta kennel där pappan till valparna finns. Där var också tidigare kullar från Mångsta. Pulisar i alla åldrar sprang runt och lekte pulilekar. Senare hade Alexandra uppvisning av agility med Elvis och Leona. Det fanns många entusiastiska pulisar som prövade på agility. Gunilla på Mångsta visade också upp lydnadstrean med sin Frigg. Därefter var det dags för mat och lite pulisnack. Dagen gick fort, men så är det ju alltid när man har trevligt. Några bilder från B-kullens valpar i tidigare valpkullar.

 

2006-05-12

Diva (Altorro´s Bloomeria) har gjort sin premiärtur i utställningsringen på en inofficiell utställning. Slutresultatet blev HP och Bis-2 valp. Se under våra puli för kritiken från utställningen.

 

2006-05-07

Alexandra har varit på officiell agilitytävling i Västerås med Elvis. De klarade båda loppen felfritt, men fick ingen pinne pga. tidsfel. Skam den som ger sig. Efter mycket slit brukar det ge resultat, så hoppet om pinnar finns kvar.

 

2006-03-31

Idag har årets första Furien kommit ut och vår Claudia har placerat sig bra i alla kategorier, men framförallt inom lydnadsdelen.

 

En 2:a plats som årets "Dubbelpuli" (både lydnadstävlingar och utställningar, totalt 5 st tas med i beräkningen).

 

3:e plats som "Årets Lydnadsfurie" .

 

En 6:e plats som "Årets puli" (maximalt 5 utställningar får räknas med). Vi hann dock bara med 4 st utställningar innan det var dags för parning och gipsat ben.

 

2006-02-26

Idag har Elvis och Alexandra varit på officiell agilitytävling i Köpings ridhus. De klarade båda loppen utan att bli diskade. Hon styr den envise Elvis med järnhand och det börjar nu ge resultat. Finns hopp om att kunna plocka pinnar i framtiden. Leona är också i gång med agility igen med lillmatte efter sin mammaledighet.

 

2005-12-23

Altorrós B-kull är född efter lydnadshundarna Claudia och Mångsta´s Frigg. De fick 1 fakotik, 2 svarta tikar, 1 fakohane och 1 svart hane.

 

2005-12-09

Altorro´s första egna kull är född. Leona och Algot har blivit föräldrar. Resultatet blev 3 svarta tikar.

 

2005-11-12

Claudia har mentalbeskrivits på Eskilstuna brukshundsklubb idag med ett godkänt resultat och med godkänt skott. Se resultat under våra puli, Claudia.

 

2005-10-17

Leona har mentalbeskrivits på Bruks i Eskilstuna igår. Se resultat under våra puli, Leona. Claudia löpte tyvärr, så förhoppningsvis får vi vara med den 12 november istället.

 

 

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus