Nyheter

2016-09 Både Angel, Bosse och Leyla är Dm-fria. Nu är Angel äntligen redo för avel. Men det dröjer. Hon ska meriteras först och bli äldre.

 

2016-08 Vi var återigen på en officiell utställning och Angel var klockren i ringen, Men det blev domarbyte och domaren ville ha mera päls. Det var en bruksdomare som inte kunde förstå att man inte bedömer en puli efter längden på pälsen. Men jag är stolt över Angels insats.Det var en trevlig dag trots endast Very Good. Men nu har vi tränat klart för i år och satsar desto mera nästa år.

 

2016-07 Angel har fiska ögon. Ett steg närmare avel.

 

2016-07 Angel var på sin första officiella utställning.Hon skötte sig utmärkt i ringen och jag är jättenöjd med henne. Vi planerar att satsa mera på utställningar under 2017 när kenneln ska igång igen.

 

2016-05-14 Idag har Angel och Solo vart på sin första inofficiella utställning. Både skötte sig excellent.

 

2016-05 Tyvärr har Solo en svår form av arytmi och kommer inte att gå i avel. Förhoppningsvis får han var en frisk puli hos min vän Titti och hennes familj.

 

2016-05 Yes, Angel har B på höfter.

 

2016-04-16 Det är ett tag sedan sidan uppdaterades. Detta pga. långvarig sjukdom.

 

Fina gamlingen Leona fick åka till hundhimlen 2015-12-02. Det tog mig mycket hårt. Det var min sista gamling.

 

Saga har fått valpar på Mångsta kennel. En hanne finns kvar till salu till rätt hem.

Förhoppningsvis ska jag bli bättre i framtiden och planerar en kull till senhösten/vinter.

 

2015-12-02 Både Puma och Donna har dåliga höfter och kommer inte gå i avel. Donna flyttar till ett nytt bra hem och Puma blir min sällskapsdam. Skorpan, broder till Puma har A på höfter. Grattis Carro,

2015-09-18 Då kom nytillskottet till kennel Det blev ytterligare en fakotik, Angel.

2015-09-16 Då åkte vår kära importhanne tillbaka till sin uppfödare i Ungern pga att han inte kom överens med Knuts komondorhanne och i mitt hus bor endast tikar.

 

2015-09-04 Då kom min nya imorthanne från Ungern. Hoppas att Solo blir en bra framtida- avelshanne. Han bor hos min vän Titti. Där även min f.d fodertik Ani bor.

 

2015-08-29 Då var vi på vår rasspecial. Både Donna och Troll fick CK. Träffade masor av trevliga puli människor som alltid.

 

2015-08-16 Då var Donna och utställning i Eskilstuna och hon fick CK=Champion kvalite med superkritik

 

2015-07-17 Då fick Puma sitt första cert i Norge. Knut var handler.

 

2015-06-13 Jag har vart på rasspecial utställning med Knut. Vår Dio blev bästa hanne, fick CK med Cert och därmed även en ny tiel, Svenskutställnings champion. Han blev även BIM. Donna blev andra bästa tik i valpklass och Puma blev fjärde bästa tik. Troll fick CK i unghundsklass. Bosse blev tredje bästa hanne i valpklass. Så supernöjd med våra resultat. Även Pumas bror Skorpan var på utställning och det var första gången för matte som var jätteduktig. Så hade vi uppfödarmöte på kvällen. Träffade många trevliga människor och uppfödarkollegor.

 

2015-06-05 Tjejerna har flyttat till sina nya hem.

 

2015-06-02 Detta var en sorgens dag för mig. Min högt älskade och värderade Claudia fick somna in hos veterinär. Det är aldrig lätta beslut, men man får aldrig vara egoist. Nu är hon på andra sidan regnbågsbron och mår bra. Vi fick i alla fall mer än 13,5 år tillsammans. Minnena kan ingen någonsin ta ifrån mig. Jag bevarar dem väl.......

 

2015-04-25 Dio har vart på sin första officiella utställning i Norge och fick cert och blev BIR. Även Donna var på utställningen, men hon ville inte visa sig denna dag. Hon fick dock excellent ändå.

 

2015-04-10 Då föddes 2 tikar i racerfart. En svart och en maskad fako.

 

2015-03-28 Tyvärr har Nickan D på höfter och får inte gå i avel. Mycket tråkigt tycker jag, då detta var det enda jag har av de tjeckiska importerna. Det är även bra nu att man röntgat höfterna. Med rätt kost och motion kommer Nickan att ha ett superbra liv med sin matte Eva.

 

2015-03-12 Snygga Bosse har kommit till Sverige från Budapest till min kennel och samtidigt anlände hans fina maskade fakosyster till Sverige till Knut på Kennel Häxeboet.

 

2015-02-25 Den mycket vackra hannen Dio hämtades av Knut på kennel Häxeboet. Vi har honom gemensamt och hoppas på att få avla fram fina fakon i framtiden. Dio blir 3 år till våren, är Ungersk utställningschampion. Hälsoresultat från Ungern är höfter A, ED fri, Patella fri och ögon ua. Tack Timandi till att vi fick köpa denna underbara hanne av dig.

 

2015-02 Nya fakotiken Donna från Polen hämtades hem åt mig. Tack Justyna att jag fick köpa henne.

 

2014-12-14 Min fodervärd Marie har vart iväg med Troll på utställning i Stockholm. Hon gick i juniorklass och fick excellent och fin kritik av domaren.

 

2014-12-13 Nu har alla valpar flyttat till sina nya hem och jag önskar alla lycka till. Även mig själv som blivit med valp efter 5 år. Se bilder på valpsidan.

 

2014-11-19 Min yngsta tant, älskade Leona blev 11 år.

 

2014-11-10 Min äldsta tant, älskade Claudia fyllde 13 år.

2014-10-26 Idag har Bisse flyttat till Tidaholm till Marita som även har en 2-årig pulitik, Majken. Bisses avelsrätt är kvar i kenneln. Lycka till Marita. Jag är säker på att det blir bra.

 

2014-10-24 Nya bilder på valparna 1 vecka gamla nu.

 

2014-10-16 Idag föddes kennelns P-kull 5 dagar för tidigt. Valpning gick jättesnabt och det blev 3 svarta tikar, 2 svarta hannar och 1 fakohanne. Mera info finns under valpar.

 

2014-08-25 Idag har vi vart på vår rasspecial i Nyköping med 80 ungerska hundar och ett toppenväder hela dagen. Eva hade Nickan med sig och jag fick ställa henne i juniorklass. Hon fick Very good. Marie ställde själv Trollga i juniorklassen och fick Excellent. Tereisia ställde ut sin Leyla i öppenklassen och fick Ck. Även Iza ställdes ut av Marie. Iza bor hos Mia-Maria och Nicklas i Avesta. Hon som formligen brukar glida som en prinsessa i ringen, var låg och inte alls framåt. Hon fick endast Good. Men jag vet själv vilken fin tik det är och man kan inte alltid vara på topp. Iza hade dessutom nyligen vart dålig i magen och parad, så det bidrog säkert till hennes låga profil. Szuka som numera bor hos Sanne efter att ha bott i misär, var en glad och fin hund i öppen klassen. Hon fick Ck även hon. Uppfödargrupp hade jag för första gången på många år, då jag inte vart aktiv pga sjukdom och tack i halsen. 4 unga hundar och ett Hp. Det är jag mer än nöjd med i dagsläget. Sen att vi förlorade mot mudi och pumi, gör absolut ingenting. För detta var min come-back tillbaka i "puli-världen" och det var en lång men mycket trevlig dag. Tusen tack till alla mina underbara fodervärdar som följde med. Ni är bäst!!!!! Så var det även mycket trevligt att få träffa andra uppfödare, andra hundar och massor av trevliga människor. En toppendag helt enkelt. Efter den långa utställningsdagen, så var det uppfödarmöte och även det var bra. Sen var jag slut i flera dagar, men det var det värt.

 

2014-08-20 Nu har det gått en lång period igen utan att hemsidan blivit uppdaterad. Nu kan jag väl börja påstå att mitt liv börjar bli som det vart förr. Jag blev av med tracken jag haft i halsen i maj och har sakteliga kommit tillbaka till livet. Jag kan prata och skratta som jag alltid gjort. Jag kan äta igen och livet går sakta mot det bättre och det är jag oerhört tacksam för. Så lite uppdateringar vad som hänt sedan sist.

 

Tyvärr har min fina import Milo patella på båda benen och det påverkar höfter. Så med sorg tar jag bort honom ur avel inte ens 3 år gammal.

 

Jag har parat min Iza med Truls på kennel Mångsta, min f.d delägda import. Så nu hoppas jag på valpar runt 21 oktober.

 

Jag har själv gjort come-back i utställningsringen med min helfodertik Saga med bra kritik. Samtidig i Köping ställde Marie ut min halvfodertik Trollga som fick CK.

 

Matte Teresia har vart på utställning i Eskilstuna med Leyla och fick CK i hård konkurrens med många fina tikar och placerade sig bra.

 

Även i år skippar jag den årliga kennelträffen. Den kräver ganska mycket och jag har fortfarande prioritet på min sjukdom. Men nästa år tar vi tag i detta och gör något alldeles extra då istället.

 

Jag har testat DM (Degenerativ Myelopati) på flera av mina hundar. Bisse, Milo, Saga och Iza är fria från DM-genen.

 

Månaden maj var fruktansvärd och mycket bra på olika sätt. Jag blev av med min track som jag haft i nästan 2 år. Den gjorde mig bunden till många maskiner. Därmed fick jag livet tillbaka. Men jag var tvungen att fatta ett fruktansvärt beslut och det var att skicka min högt älskade Elvis till hundhimlen. Han hade cancer i buken. Saknad för alltid och en fruktansvärd förlust för mig. Han var killen i mitt liv.

 

Men siktet är nu framåt.......nya hemsidan jobbar jag på med och nu på söndag den 24 august är det en rasspecial i Nyköping med 80 hundar anmälda. Ska bli så roligt. Jag får även ha en uppfödargrupp, men den är väldigt ojämn både vad gäller hundars exteriör, men även ålder. Men så roligt det ska bli att träffa fodervärdar, gamla valpköpare, kollegor m.fl.

 

2014-02-15 Det är så länge sedan jag uppdaterade hemsidan pga. sjukdom att jag vet inte riktigt var jag ska börja. Sjukdomen har pågått mycket längre än man någonsin kunde tro, men sakteliga är jag med på banan igen.

 

Bisse har fått sitt andra cert men är sjuk. Han har vart sjuk under en lång tid utan att man funnit felet. Men han har Borrelia och Erlichia och ska nu äta antibiotika i några månader. Hoppas fina killen blir frisk snart.

Milo har fått sitt andra cert också och nu behövs bara en till.

Bisse och Milo har höftledsröntgats. Bisse har A-B och Milo B-C med slapp höft. Lilian har musklat upp grabbarna ordentligt, så vi ska röntga om Milo.

 

Iza ska paras med Hubbe på kennel Needlepoint så fort hon löper, vilket borde bli när som helst.

 

En del tester för DM har tagits på en del hundar, för att vi ska undvika att få in den i Sverige. Bärare av genen finns, men inga sjuka hundar i Sverige. Här kan vi uppfödare styra bort ifrån DM-genen. Att aldrig para 2 st som är bärare, för då blir en liten del av kullen sjuk i sjukdomen DM.

 

Lilla Nicoletta eller som hon kallas Nickan är på halvfoder och ska få en egen sida så småningom. Hon bor hos Eva i Västerås som är väldigt aktiv med henne.

 

Även Ani fick bara en valp förra sommaren. Den är på halvfoder hos min vän Marie Fallqvist som alltid hjälpt mig med mina hundar under sjukdomstiden. Trollga som hon heter kommer att gå på mkt utställningar.

 

Trollga har vart på sin första utställning. Nickan har även hon var på utställning och likaså Leyla. Alla med superresultat.

 

Mina gamlingar som bor hos mig åldras tyvärr som alla andra. De har hunnit bli 10 och 12 år. Min älskade Elvis fick somna in 5 maj 2014, 13 år gammal och sjuk. Så småningom när jag blir ännu bättre från min sjukdom ska det bli mer unghundar hemma igen. Planerar även import av fakotik bl.a.

 

 

 

 

 

 

r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus